DDoS-aanval is strafbaar

DDoS-aanval is strafbaar maar helaas heb ik hier toch mee te maken gehad.
laat ik het proberen op een simpele manier uit te leggen voor de geen die het niet weten wat het is en wat het kan doen.

Een (D)DoS-aanval, (Distributed) Denial of Service, is een poging om een website onbereikbaar te maken en is strafbaar. Dat kan met één computer (een DoS-aanval) of met meerdere computers (een DDoS-aanval). Een DDoS-aanval gebeurt vaak via een botnet, een netwerk van gehackte computers dat centraal wordt aangestuurd. De computers bezoeken massaal, tegelijk een website, waardoor deze overbelast raakt en crasht tot gevolg van hardware schade aan toe.

Wie zitten er achter DDoS-aanvallen?

DDoS-aanvallen worden door allerlei soorten daders met verschillende soorten motieven uitgevoerd. Het kan bijvoorbeeld gaan om jongeren die elkaar in een game offline proberen te krijgen, om activisten die een gedachtegoed willen uitdragen, en om mensen die simpelweg lol of roem willen behalen. Ook zijn er organisaties die DDoS-aanvallen inzetten voor financieel gewin.

 

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *